14week-aсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Вие сте активна жена, чиято работа е свързана с пътувания ил просто сте решили да предприемете пътуване до екзотичн страна. Да, всичко това е хубаво, но сте притеснена от положението си в момента, защото сте бременна. Ще навредят  ли пътуванията на Вас и бебето?

Пътуване и бременност: От значение е как протича бременността

Възможността за пътувания зависи преди всичко от протичането на бременноста, което при всяка жена е строго индивидуално. Най-добре е през първото тримесечие да избягвате далечни пътувания. Дайте възможност на организма си да свикне с новото си състояние и на бебето да се закрепи хубаво.  Идеалното време за пътешествия е след 3 месец, т.е през втория триместър на бременността. След 30-та г.с. Вашият лекар отново ще Ви посъветва да ограничите пътуванията. Ако имате някакви усложнения в хода на бременността, ще Ви се наложи да ограничите максимално пътуванията си.

Пътуване и бременност: Пътуване с лека кола


Бременните могат да пътуват с лека кола при спазване на мерките за безопасност. Правете чести почивки. Използвайте ги да се раздвижите, защото за беременната не е добре да прекарва продължително време в една и съща поза.

Пътуване и бременност: Пътуване с автобус

За делечни пътешествия не се препоръчва на бъдещите майки да пътуват с автобус. Дългото седене в една и съща поза може да се отрази зле на бременната. Ако все пак Ви се наложи да пътувате по този начин, използвайте активно времето през почивките да се поразтъпчите и освежите.

Пътуване и бременност: Пътуване с влак

Пътуване с влак понякога може да бъде уморително, ако сте в пълен вагон без климатизация, по време на лятото. Но пък влакът Ви дава възможност често да ставате и сядате, да се разхождате, а ако сте в купе, и да полегнете при необходимост.

Пътуване и бременност: Пътуване със самолет


Ако Ви се налага да прекосите хиляди километра, най-подходящи за Вас, в случая се оказват самолетите. По време на полета имате възможност да ставате и да се раздвижвате. Всъщност най-неприятно въздействие върху бременната има рязкото изменение на атмосферното налягане при излитане и кацане. Препоръчително е полетите да се избягват след 7 месец на бременността.

Пътуване и бременност: Пътуване с кораб

Дори да е много примамливо и екзотично, пътуването с кораб носи сериозен риск за бременните от морска болест. По-добре оставете осъществяването на мечтания романтичен круиз след раждането.