20weekсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Хората от всички древни култури са се отнасяли с особено внимание към бременните жени, защото са знаели, че за да се промени света към по-добро, трябва да се „работи” за тази кауза с неродените деца, още от утробата. Един мъдрец казва, че когато майката зачене, тя трябва да бъде жрица. И не само тя, а и бащата и цялото общество трябва да бъдат жреци на чистотата и възвишения живот.

Когато жената е бременна тя е силно чувствителна и възприемчива, със силно въображение. Така го е определила природата. И хората са разбрали защо това е така. През 9-те месеца на вътреутробния живот се залагат основите на бъдещото физическо и психическо развитие на детето. Не само гените са определящи. Майката може също в голяма степен да влияе на тези процеси.

Мисълта е сила

Ведрите, положителни и оптимистични мисли създават у бъдещия човек чувство за сигурност и ценност. Установено е, че желаните и очакваните с любов деца са по-здрави, докато отхвърляните и приеманите с безразличие се раждат с по-ниско тегло, по-често страдат от храносмилателни и нервни смущения, повече плачат.
Представите и мечтите на майката за детето имат положително влияние върху оформянето на характера. Чрез силата на въображението бременната майка може да формира желани качества у своето дете като си представя, че то ги притежава.
Затова „орисвайте” често детето си с най-добрите човешки качества. А кои са те – нека всяка от вас прецени най-добре.

Чрез храната майката определя бъдещето на своето дете

Приемането на полезни, здравословни храни помага на бременната да се чувства по-здрава, по-жизнена и да износи по-леко бременността. В същото време бебето получава най-доброто за своето физическо и психическо развитие и се чувства щастливо. Доказано е, че храната, която консумира бременната се отразява на вкуса на околоплодната течност, а тя се поглъща от плода.
Хранете се здравословно, с биологично чиста храна. Избягвайте храни с консерванти. Наблягайте на плодовете и зеленчуците, ядките, като съблюдавате да не изключвате от менюто си нито една важна група храни.

Красотата ще спаси света

Не случайно древните гърци са заобикаляли с красиви неща бременните жени. Красотата, която е около бъдещата майка, въздейства на психиката й. Тя придава хармонично разположение на духа и извиква възвишени чувства. Тези усещания се предават и на бебето.
Правете сутринни разходки, наблюдавайте красиви природни гледки. Наслаждавайте се на тихата красота на цъфтящите цветя, съзерцавайте плодни дръвчета. Вечер се взирайте в звездното небе. Добре е да гледате извори и реки – течаща жива вода. Четете стойностна и изящна литература, слушайте най-хубавата музика (Бебетата обичат Моцарт. Доказано е, че Моцартовата музика съдейства за развитието на мозъка).  Наред с всичко това не забравяйте да си осигурявате достатъчно време тишина и спокойствие.

Любов и общуване с бебето

Всяко новородено има спомени от вътреутробния живот, формирани от преживяванията, чувствата и мислите на майката, регистрирани и запаметени на клетъчно ниво. Положително влияние върху оформянето на характера на детето има любовта на майката и таткото. Бъдещите родители могат да изразят обичта си към бебето като активно общуват с него. То усеща и се отзовава на ласките, говора, докосванията още преди да се роди.
Тъй като бебето усеща допира през коремната кухина, милвайте често корема си, давайте и на бъдещия татко да прави това. Говорете на вашето неродено дете – ще видите, че след като се роди,  то ще разпознава интонацията и гласовете ви.

Бъдете модерни и древни

Не пропускайте да възпитавате детето си през броените месеци на бременността, още докато то е в утробата ви. Там детето има всички условия за възприемане, а след раждането то има вече условия за обработване на възприетото.