shoesсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Да носите любимите си обувки докато сте бременна, понякога може да се окаже мисия невъзможна.Хормонални промени, болки в гърба, подути крака, повишено изпотяване – това са само малка част от „ефектите” на  бременността. Защо да не облекчите част от тях? Всъщност това е съвсем лесно, просто трябва да си набавите удобни обувки, подходящи за бременни мами.

Най-подходящите обувки за бременни

Докато едреете, най-комфортно ще се чувствате с ниски, равни обувки. По възможност избирайте обувките Ви да са от естествена кожа – отвън и отвътре, за да осигурите добро дишане на краката си. Търсете обувки, които Ви дават максимална упора на свода на ходилата Ви. Ако сезонът позволява, изберете обувки с дупчена горна част, за да осигурите добра вентилация на краката си. Можете да изберете обувки и с дишаща подметка. За лятото, най-подходящи са сандалите и чехлите. За зимата, изберете ботуши, с подметка, която не се пързаля по заледените улици.


Бременната и високите токчета

Ако работата Ви го изисква или Вие държите на това, не е необходимо да се отказвате от високите токчета. Просто на този етап трябва да се задоволите с по-широки токове, не по-високи от 4 см. В противен случай, с напредване на бременността и увеличаване на телесното Ви тегло, може да се чувствате недостатъчно устойчива и това да доведе до падане. Въпреки че на Вашето бебе няма да му се случи нищо сериозно, не е приятно докато сте бременна да лекувате навехнат глезен.

Ежедневните обувки на бременната

Мокасините, ниските сандали и маратонките са най-удобните и подходящи обувки за Вашето ежедневие, докато Вашият наследник расте в утробата Ви. Мокасините и маратонките, ще Ви осигурят необходимия комфорт без да притискат пръстите Ви. А караката Ви, обути в сандали ще се добре вентилирани.

Бременната и размерът на обувките

През третото тримесечие на Вашата бременност, краката Ви могат да се уголемят. Не е необходимо да се измъчвате в досегашните си обувки. Най-добре си купете нови, с 1 или 2 размера по-големи, в зависимост от случая. Понякога по-големият размер може да облекчи болката, но пък да причини мехури на петите Ви.

Как да се грижим за краката си по време на бременността

Ако краката Ви се изпотяват, ще се чувствате по-комфортно, ако носите чорапи. Не е препоръчително да ползвате средства против изпотяване на краката. Чрез изпотяването тялото Ви изхвърля токсините.

Ако краката Ви се подуват, избягвайте да стоите дълго време права или продължително време седнала. Движението е най-доброто средство за този проблем.

Ако чувствате краката си горещи, подути и болезнени, най-добре е винаги, когато имате възможност да ги вдигате на високо. Добре биха Ви се отразили и хладки бани на краката.