teaПалитра стил - PalitraStyle.com

Няма по-досадно нещо от гаденето и повръщането в ранните седмици на бременността. Сякаш никога няма да спре. Пречи ви напълно да изживеете възторга и радостта от от сполетялото ви щастие – да носите мъничък живот в себе си. Не се тревожете – има средство, което може да ви помогне да се справите с неприятните телесни преживявания. Джинджифилът е вашето спасение.


Джинджифилът е много полезно средство за лечение на гадене и повръщане. Можете да си закупите от диетичните магазини джинджифилени бонбони или да си вземете пресни корени и да си правите от тях чай. Традиционната китайска медицина препоръчва чай от пресен джинджифил, мента и мед, или от пресен джинджифил и портокалова кора.

Чай от джинджифил и мента против гадене и повръщане

2,5 см. резен от пресен джинджифил
5 листа прясна мента
4 чаши вряща вода
мед
Измийте, обелете и настържете джинджифила и го сложете заедно с ментата в съда, в който ще приготвяте чая. Залйте ги с врящата вода. Захлупете. Оставете да се запари 3-5 минути. Добавете мед на вкус при сервиране.

Чай от джинджифил и портокал

2,5 см. резен от пресен джинджифил
½  ч.л. настъргана портокалова кора
4 чаши вряща вода
мед
Измийте, обелете и настържете джинджифила и го сложете заедно с потокаловата кора в съда, в който ще приготвяте чая. Залйте ги с врящата вода. Захлупете. Оставете да се запари 3-5 минути. Добавете мед на вкус при сервиране.

Джинджифил  за акупунктурните точки против гадене

Друга възможност е да нарежете пресния джинджифил на кръгчета с дебелина около 4 см. и да го сложите от вътрешната страна на китките и върху пъпа. Това са същите акупунктурни точки против гадене, за които са предназначени лепенките против морска болест.

Още по темата: