kosataПалитра стил - PalitraStyle.com

Всички около Вас твърдят, че бременните жени излъчват особена красота и сияние. Но за съжаление Вие не мислите така. Разбира се, че имате и добри дни, но по-често си мислите, че хората преувеличават с хвалебствията по Ваш адрес, просто защото се чувствате наедряла, тежка и уморена.

През първите няколко седмици вероятно се усещате уморена, сива и зла, заради неприятните симпотми на бременността, които изпитвате, но ето че идва 12 г.с. и навлизате в „златната” среда на бременността. Някъде до 26 г.с. вие се чувствате щастлива,весела и красива. Но през третия триместър нещата стават по-сложни... и не Ви остава нищо друго освен да се надявате по-скоро да минат броените седмици до появата на Вашата рожба.
Затова, ако имате желание, правете разни неща, които ще Ви накарат да се чувствате по-привлекателна и красива през тези 9 месеца.

Един свеж цвят на косата прави чудеса: Безопасно ли е за майката и бебето?

Един от начините да се почувствате по-красива е като боядисате косата си. Много бременни се въздържат да правят това, защото се страхуват за безопасността на бебето. Добрата новина е, че боядисването по време на бременност е сравнително безопасно, защото при боядисването на косата всъщност се абсорбират незначимо малки количества химикали. Естествено силното изрусяване не е препоръчително през този деликатен период.

Каква боя за коса да изберем докато сме бременни?

Много от професионалните бои за коса са базирани на растителни оцвентители и съдържат под 1% амоняк. Вече са доста разпространени и безамонячните бои. Някои жени биха предпочели боядисване с къна, защото е естествен, натурален продукт и представлява стрити на прах листа от растението къна. Като такъв, той наистина е безвреден, стига да не сте алергична към него. Но когато отидете да закупите къна, четете внимателно етикета, защото обикновено съдържанието е химичен препарат-оцветител.

Удовлетворяващ ли ще е резултатът от боядисването по време на бременност?

Ако решите да се боядисвате по време на бременността Ви, трябва да знаете, че е много вероятно да не получите желания резултат. Главните „виновници” за това  ще са вашите хормони, и по точно техните колебания в нивата. Каквато и боя да изберете, най-добре е да отидете във фризьорски салон, където професионалистите ще се заемат с Вас. Вкъщи рискувате да не постигнете желания цвят – например коста Ви може да не хване, да стане по-тъмна или на петна.  Ако все пак изберете да се боядисвате сами, осигурете си защитни ръкавици и добра вентилация на помещението.