kolaПалитра стил - PalitraStyle.com

Когато сте бременна не се налага да променяте изоснови ежедневните си навици. Ако всичко с бременноста ви се развива нормално, съвсем спокойно можете да продължите да се возите в кола и да шофирате.

Бременните жени също трябва да използват предпазни колани

Когато сте на път в автомобила, не отхвърляйте идеята да сложите предпазен колан, с извинението, че ви е неудобен или, че ви пречи на корема. В името на вашата сигурност и тази на вашето бебе, спазвайте указанията на контролните органи.

Правилно поставяне на предпазния колан от бременната жена

Бременната жена трябва да помести предпазен колан така, че той да не натиска долната част на корема й.

Раменната част на колана трябва да минава приблизително през средата на рамото и същата трябва добре да прилегне към горната част на тялото.

Тазовата част на колана трябва винаги да прилегне плътно към таза ,не към корема. Ако се нала, може допълнително да се приспособи позицията на колана.


Още за сигурността на бременната жена в колата

Постоянно трябва да се обръща внимание на правилното поставяне на колана. Погрешно поставяните колани могат да причинят нараняване и при леки злополуки.

Предпазният колан не бива да е хлабав, тъй като при злополука тялото  ще се движи напред в резултат на кинетичната енергия и хлабавият колан ще го задържи късно.

Езичето на предпозният колан вкарвайте само в отвора на блокиращото устройство, определено за съответната седалка. В противен случай ще се намали защитната функция на предпазния колан и ще се увеличи опасността от нараняване.

Още по темата: