iguana Палитра стил - PalitraStyle.com

Влечугите не са ни тотално непознати домашни любимци, но в никакъв случай не са и популярни. Ако си мислите за игуана, тя несъмнено ще придаде екзотика на дома ви, но внимавайте да не стане твърде екзотично — много хора не знаят колко големи стават някои игуани, а именно до 7-8 килограма тегло и до 2 метра дължина, ако се включат и опашките.

Дворът е на практика задължителен, освен ако не инвестирате в огромен аквариум, който да включва клони за катерене и да разкрива достатъчно място за разходка.  

На игуаните в никакъв случай не бива да се дава месо. Те не смилат добре този протеин и това води до бъбречни кризи. Не ядат и насекоми, освен по погрешка. Игуаните хранете или със специализирана храна, или с пресни зелении и плодове. Също имат нужда от постоянен достъп до вода и температура около 30 градуса.

И не се притеснявайте за това как ще го отглеждате — за този онлайн зоомагазин няма граници - https://petmall.bg. Имат всичко необходимо за отглеждането на игуана, а каквото нямат, ще доставят. Така че, избирайте смело…

Още по темата: