dom oblekloАвтор: Виолета Манолова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Когато сме си вкъщи искаме да се отърсим от външния свят и да се потопим в домашния уют, който сме си създали. За да се чувстваме комфортно ние самите и за да носим добро настроение на най-близките си хора, трябва да помислим за домашното си облекло. Защото съгласете се, че старите, раздърпани дрехи със сигурност няма да носят със себе си добро настроение.

Материята на домашните ни дрехи

Облеклото, което носим вкъщи трябва да е съобразено преди всичко с личното ни удобство. Тези дрехи трябва да ни позволяват свободно да се движим, да не се мачкат, когато си полягаме на дивана с тях и да не дразнят нашата кожа. Затова най-подходящите материи са трико, плюш, жарсе, басма. Предпочитайте тъканите, които са изцяло или с по-високо съдържание на памук.

Най-подходящите дрехи за вкъщи

Много удобни за вкъщи са панталоните. Изберете спортен панталон от трико или плюш. За горна част можете да изберете по-широк блузон или туника. Цял комплект също е добро решение. Клинът е чудесен избор.

Някои отдават предпочитания на спортните екипи, но най-добре е с тях да тичате в парка или да спортувате във фитнеса.

През лятото можете да се спрете на къси панталони, разбира се ако фигурата ви го позволява или с дължина ¾ или 7/8. Комбинирайте с тениска. Удачен вариант са роклите, които освен удобство, ще ви носят допълнителна прохлада.

Цветовете на домашното ни облекло

Даже и вкъщи облеклото трябва да носи настроение както на вас, така и на вашите най-близки хора. Тук имате голяма свобода да експериментирате. Можете да изберете цветове, които не носите навън или по-ярки и смели комбинации, които харесвате, но не можете да носите в офиса, например.

И още за дрехите, с които сме облечени у дома

Не допускайте да се обличате със стари и раздърпани дрехи, когато сте вкъщи. Ако забележите петънце, не го пренебрегвайте, а изперете. Ако съчетавате правилно цветовете, със сигурност ще изглеждате хубава. Помнете, че дори вкъщи трябва да продължавате да изглеждате добре за любимия и в същото време да бъдете пример за вашите деца.