Автор: Весела Балева, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Rojdestvenska izlojba Anastas

Вече стана традиция в дните преди Коледа Анастас Константинов да прави Рождественска изложба. Тази година той е подредил тридесет и пет нови произведения в галерия „Анастас“, в сърцето на Стария град. Картините са акварели и са рисувани върху ръчно изработена памучна хартия. Изложбата е специално направена за неговите колекционери, приятели и почитатели. Нейното откриване е на днес, 22.12.2015 г. от 18:30 ч.

"Въпреки че по Коледа е пренаситено от изложби, обикновено те са сувенирни мероприятия. Аз искам да избягам от всичко това - казва Анастас . Тази нова изложба е много разнообразна и в същото време много сериозна"  – допълва той.

"Подредихме акварелите преди пет дни и вече предизвикват огромен интерес. Част от тях вече са закупени, но ще останат в галерията до пети януари, докато трае изложбата. Сигурен съм, че успехът на изложбата ще е бъде пълен" – подчертава художникът.

Пет от картините са с размери от 1,70 м. положени в паспарту, те са близо двуметрови. За първи път в България се правят и показват акварели с подобни размери. За да бъде овладян такъв формат е необходимо високо ниво на майсторство и професионализъм, каквито несъмнено притежава Анастас.

Всяка картина има различен сюжет, различна цветова гама и носи различно послание. И въпреки това няма как да се сбърка почерка на маестрото. Общото на всички картини от изложбата е, че от тях струи Божествената животворяща сила. Оплождане, съзидание, свобода – един празник на живота!

Anastas R

Още по темата: