seminarсписание Палитра стил - PalitraStyle.com, интервю на Виолета Манолова с Динка Колева

Практически семинар за жени "Обръщане към себе си" в Пловдив - 7 декември 2014 година.

Цена, записвания и информация тук

Динка Колева е  фамилен консултант и социален педагог. През последните 10 години работи в областта на психо-социалната и психотерапевтичната работа. Притежава опит в индивидуално и семейно консултиране, семинари и тренинги за подкрепа на родители и групи за личностно развитие, тренинги за развиване на екипи, обучения на специалисти в областта на психо-социалната работа.

PalitraStyle: Г-жо Колева, все повече хора се насочват към подкрепа от специалисти, когато са изправени пред различни трудности в своя живот. Запознати сме, че освен индивидуално консултиране, вие организирате и провеждате различни групови програми в гр. Стара Загора. Сега предстои и практически семинар в Пловдив, бихте ли ни разказали малко повече за това?

Динка Колева: Здравейте, освен индивидуалната форма на подкрепа все повече хора проявяват интерес към участие в различни групови форми за себепознание и себеразвитие. Това са различни семинари, тренинги, групи за подкрепа и терапевтични групи, които могат да дадат много ценни преживявания, знания, опит и умения за всеки от участниците. Те биха могли да дадат възможност да получим и дадем емоционална подкрепа и защитена среда, в която да видим по-ясно себе си,  чрез взаимодействието и общуването с другите. Много изследвания са установили, че груповите форми на подкрепа могат да бъдат също толкова полезни като индивидуалните консултации, понякога са дори по-ефективни.
Груповите програми, които аз осъществявам до момента са насочени към подкрепа на родители, провеждам и групи за личностно развитие. Преди повече от 4 години започнах да провеждам поредица семинари, които нарекох СПЕЦИАЛНО ЗА ЖЕНИ.

PalitraStyle: Как възникна идеята Ви за семинари, които са насочени специално към жените? Защо СПЕЦИАЛНО ЗА ЖЕНИ? Какво всъщност представляват тези семинари и защо са полезни за учасниците?

Динка Колева: Идеята ми за семинарите от поредицата СПЕЦИАЛНО ЗА ЖЕНИ възникна много спонтанно, но бих казала, че като естествено следствие от моя професионален и личен опит. Стигнах до разбирането, че всички понякога се нуждаем от подкрепа, за да се справим успешно с различните обстоятелства в живота ни, независимо дали те са свързани с положителни събития, каквото е да станеш родител, с травматично преживяване или някаква загуба.  Така създадох семинари СПЕЦИАЛНО ЗА ЖЕНИ,  за да споделям своя опит в едно специално създадено за жени пространство на споделяне и подкрепа. В групите за жени се появява специфичен вид свързаност и енергия. Тези групи носят ценен опит за всяка жена. Целта на семинарите най-общо казано е да осигурят подкрепа, насочена към по-добро себепознание, себеразвитие и постигане на повече осъзнатост и хармония. Семинарите не са теоретични и не протичат под формата на лекция, а са изградени въз основа на метода „учене чрез преживяване”. В групата всеки е ценен, защото притежава свой специфичен опит, който може да споделя с всички участници, както и да се учи от опита на другите.

PalitraStyle: Бихте ли споделили дали планирате в бъдеще нови програми за жени?

Динка Колева: В края на месец октомври в Стара Загора се състоя първия целодневен семинар от  поредицата за жени, който нарекох  „Обръщане към себе си”. Различното в него е, че цели да предостави възможност за по-голяма дълбочина на себеизследване и личностно развитие. На 7 декември предстои Пловдивското издание на семинара. На 13 декември ще бъдем в София. Повече информация има в моя сайт.

PalitraStyle: Можем ли да очакваме провеждането на семинари от Вашата поредица СПЕЦИАЛНО ЗА ЖЕНИ и в други градове, освен в Стара Загора и Пловдив и как това може да се случи?

Динка Колева: До момента съм провеждала семинарите СПЕЦИАЛНО ЗА ЖЕНИ само в Стара Загора, но тъй като има интерес от различни места, планирам провеждането им и в други градове. За да се случи това е нужно да има хора, които имат желание да ми съдействат в организирането на семинарите.

PalitraStyle: Благодаря Ви за този разговор!

Динка Колева: И аз Ви благодаря за поканата.

За връзка с Динка Колева:
телефон за връзка: 0889 977 512
е-майл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
блог: www.dinkakoleva.blogspot.com

Още по темата: