KoprinkovПалитра стил - PalitraStyle.com

Настоящата седмица бе наситена със събития и чествания от световен мащаб. Да се чувстваш гражданин на света, освен всичко друго означава и да празнуваш заедно с всички хора по земното кълбо специалните дни, отбелязани в световния календар.

Като част от световната общност тази седмица децата на село Труд честваха Световния ден на земята и Световния ден на книгата. Инициативата за двете мероприятия бе на кметът Николай Копринков.

kmet kolela

22 април, Денят на земята, бе отбелязан с колоездачна обиколка на светите места в селото. Предвождани от кмета, децата от местното училище се качиха на велосипедите и посетиха оброчищата Св. Атанасий, Св. Архангел Михаил, Св. Троица и местната църква. Отец Кирил и неговата презвитера им разказаха интересни откъси от житията на светците.

kmet knigi

23 април, Денят на книгата, бе честван с литературно четене. По традиция, датираща от началото на мандата му като кмет, Николай Копринков и тази година не пропусна срещата с децата от ОДЗ “Бисер”, за да им прочете от техните любими приказки. Тази година кметът бе избрал приказките на Ангел Каралийчев.

“Всеки път ми е изключително приятно да общувам с децата. Техният поглед към света е различен от този на възрастните и точно заради това е ценен.” – казва кметът.
“Четенето обогатява, учи ни, дава ни нова опитност, затова трябва да възпитаме любов към книгата още от най-ранна детска възраст”, подчертава той. Николай Копринков раздаде подаръчни комплекти от детски книжки на всички групи на детското заведение.