dressПалитра стил - PalitraStyle.com

Лятото изглежда създава най-много неудобства на дамите по отношение на придържането към деловия стил на обличане. Въпреки че това е времето на отпуските, бизнесът не престава да работи. Затова всеки, който е зает в тази сфера и има отношение към нея, трябва да се постарае да изглежда максимално добре, в тон с изискванията, дори при 37 градусовите жеги.

Неподходящи дрехи за офиса

Обикновено офисите са оборудвани с климатични системи, но дори и при тези условия, носенето на костюм не е много удачно.
Забравете за голите гърбове, презрамките, воланите и драпериите. За  ефирните пъстри рокли също. В никакъв случай не допускайте да облечете пъстър потник от трико или екстравагантно бюстие. Дори да е изкушаващо в горещините да сте с къса пола – не го правете на работното място. Дългите до земята поли носят удобство и прохлада, но в никакъв случай не са за офиса.

Подходящото облекло за офиса

За да изглеждате професионално, подбирайте летните дрехи в свежи, пастелни цветове като бежово, кремаво, лила, бледозелено. Кройките трябва да са максимално обрани и семпли. Можете да изберете ансамбъл от пола и блуза, панталон и блуза или изчистена права рокля. Съчетайте по-ярък цвят риза или блуза с едноцветен панталон  или с дискретен десен на полата. Ако е необходимо на някоя бизнес среща да бъдете със сако, то можете да го изберете с три четвърти ръкави.

 

Още по темата: