rizataПалитра стил - PalitraStyle.com

Класическата бяла риза е дрехата, която неизменно трябва да присъства в гардероба на всяка жена. Това важи с особена сила за деловите дами. Семпла и елегантна, тази дреха винаги е актуална и ще ви помага да изглеждате свежа и хубава винаги, когато сте облечена с нея.

Материята на ризата

За ежедневието на работещата жена е подходяща бяла риза от фин памук. Тази материя е мека и нежна към деликатната женска кожа. Естественият произход на тъканта не затруднява вентилацията и дишането на кожата.

Ако искате да внесете повече шик в своя ден, можете да предпочетете бяла риза от естествена коприна. Тъканта е изключителна приятна при допира си с кожата и й позволява да диша. Естествената лъскавина на коприната ще подсили вашето излъчване.

Избягвайте ризите от изкуствени материи, защото освен че се наелектризират и дразнят кожата, те й пречат да диша. Изкуствените материи подпомагат изпотяването и когато то се случи, самата материя започва да мирише лошо и никой дезодорант на света не е способен да помогне.

Кройката на ризата

Искате ли да изглеждате делово, заложете на класическата кройка на бялата риза. Това означава тя да е леко вталена, с малка яка с остри или заоблени краища, с маншети с копче. Имайте предвид, че жабото, широките ръкави, драпериите и всички други украси ще натежат на вашия стил. Тези допълнения не са подходящи за деловия стил.

Съчетаване на бялата риза в облеклото на деловата жена

Бялата риза освен, че отива на всяка жена, прекрасно се съчетава с всички цветове. Деловият костюм от пола и сако или панталон и сако би бил немислим без класическата бяла риза. Ще изглеждате добре и ако просто съчетаете ризата с едноцветна права пола до средата на коляното или панталон в тъмен цвят. Не забравяйте, че бялата риза чудесно се комбинира и с пуловер с остро деколте.

Допълненията към бялата риза, съобразени с деловия стил

Понякога вероятно ще ви се прииска да внесете доза разнообразие или просто ще ви се иска да изглеждате различно. С бялата риза това е възможно, защото тя прекрасно се съчетава с цветно фишу, със семпли бижута от злато или сребро, или просто с перли.

Поддържане на бялата риза

За да носите винаги ослепително бяла ризата, е необходимо да я перете с качествен препарат на при температура 0-40 градуса. Сушете я на закачалка и я гладете от вътрешната страна с ютия на подходяща температура. Избягвайте да пръскате директно върху материята парфюм или дезодорант.

rizata

Още по темата: