aqariumАвтор: Екип на списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Ако следвате предписанията на китайската приложна наука фън шуй (фенг шуи), лесно можете са привлечете към себе си късмет, изобилие, богатство, просперитет. За целта трябва да използвате т.нар. ян вода. Това означава тя да чиста и в нея да вирее живот.

Пари, богатство и просперитет с помощта на аквариум

Поставянето даже на малък аквариум в дома или офиса, ще ви помогне да привлечете добрата енергия на богатството. Подходящите рибки са златните, драконовите (наричани още сребърна и златна ароуана) и декоративните шарани (японската риба кои). Ако не можете да си набавите от тях, рибките гупи също вършат работа. Фън шуй препоръчва рибките да са 9 на брой или бройка, кратна на 9. Задължително е една от тях да е черна. Тя символично ще поглъща всяка отрицателна енергия. Поддържайте водата в аквариума чиста, а рибките в добро здраве. Ако някоя от тях загине – не се тревожете! Приемете, че тя е погълнала лошото, вместо вас. Своевременно купете нова рибка, за да поддържате необходимата бройка.

Аквариумът като могъщ енергизатор за привличането на пари и просперитет, ще изпълни своята роля само, ако е сложен в северния, източния или югоизточния сектор на вашия дом или офис.

Никога не поставяйте аквариумът да гледа към входната врата. Не го използвайте като преграда между две врати. И никога не го слагайте в кухнята, под таванска греда, срещу тоалетна или под стълбище.

Пари, богатство и просперитет с помощта на бълбукащи водни елементи fontan

Друг много лесен начин за привличане на късмет и пари, е да поставите в северния, източния или югоизточния сектор на вашия дом или офис малко декоративно фонтанче или водопадче. Водната помпа, която е част от него ще раздвижва вода и ще я кара да бълбука. Това означава, че имате имате жива, ян вода, която ще привлича добрия късмет. За да усилите въздействието му сложете в него да вирее живо растение. Поддържайте водата чиста!

Пари, богатство и просперитет с помощта на декоративни езерца с лилии или лотоси lilii

За тези, които имат градина, фън шуй препоръчва да направите езеро в северния, източния или й югоизточния сектор. Отглеждайте в него живи лилии или лотоси. Когато растенията цъфтят, това означава, че от неблагоприятните обстоятелства ще се роди щастие и късмет.

Съблюдавайте следното правило: всички водни декоративни елементи, разположени близо до вратата, трябва да са от лявата й страна и никога от дясната (посоката се определя отвътре, като гледате навън). Ако поставите водата отдясно на вратата, било вътре или извън къщата, мъжът в семейството ще се заглежда по други жени.

 

Още по темата: