razmisliАвтор: Дора Добрева, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Съжалявам, но не искам да бъда мъжко момиче

Съжалявам, но не искам да бъда мъжко момиче. Това не е моя работа. Не искам да нося товари, да вземам сама решения и да управлявам. Искам да бъда мила, нежна и добра - независимо дали е трудно или лесно, дали е зима или лято. Искам двамата да си помагаме. Като обикновени, нормални хора. Искам да живея през щастието, а не да мразя и да ненавиждам.

В този свят има място за всички

Светът е шарен, хората също. Всеки човек има право сам да избере по какъв път ще върви и какво да направи, когато се изгуби. Алчността трови човешката душа и пълни света със омраза. Лесно се подвеждаме да имаме вместо да бъдем. Създаваме все по-добри технологии, който улесняват живота ни, но ни правят все по-самотни. Мислим твърде много, а правим и чувстваме твърде малко. Искам да дадем шанс на човечността, на добрината и на нежността. Без всичко това животът ни ще бъде жесток и студен, а ние ще бъдем загубени. Имаме си самолети, пътуваме без граници, имаме си социални мрежи. Сякаш сме по-добре, а сякаш не е точно така.
 
Страховете и самотата

Тези мои думи ще достигнат до много хора, благодарение точно на социалните мрежи и аз искам да им кажа: Не се отчайвате, самотата, която ни заобикаля не нищо повече от сянката на нашите страхове, подхранвана от технологиите създадени от човешкия прогрес. Страховете на хората ще отминат, ще се научим да се справяме с тях, ще се научим пак да общуваме, пак мъжът да бъде мъж, а жената нежна мила и добра Жена. Докато хората мислят и мечтаят за това спокойствието, любовта и щастието няма да изчезнат.
Млади, хора не се оставяйте да ви водят реклами и моди, вярвайте в себе си, мислете, чувствайте. Не позволявайте да ви третират като потребители, като процент от нечия чужда статистика. Вие можете, Вие сте стойностни хора, носите любовта в сърцата си, обичайте и чувствайте.

 

Дора Добрева е консултативен психолог – бакалавър по специалност Психология и магистър по консултативна психология от ПУ „Паисий Хилендарски“. Използва методите на позитивната психотерапия и когнитивно поведенческа терапия. Работи с хора с различни затруднения в поведението и адаптацията, тревожни разстройства, панически разстройства, ниска самооценка, затруднения в социалната адаптация, зловредни навици, пристрастеност, хранителни разстройства, сексуална дисфункция, и др. http://www.psihologdobreva.com

 

Още по темата: