Палитра стил - PalitraStyle.com

Днес е Свети Валентин! Като всеки празник и днешният е символичен. Какъв е вашият символ на любовта?

Сърце

От край време се вярва, че чувстваме любовта със сърцето си. Въпреки че физиологично това не е така, малкото алено сърчице (дори и формата му не отговаря на анатомичния орган) се е превърнало в символ на любовта. Без думи то казва “Обичам те”, “Влюбен/а съм в теб”, “Не мога да живея без теб”.

Плюшена играчка

Кой би устоял на малка плюшена играчка? Тя би разнежила и най-консервативните сред нас. Меките, малки, сладки плюшени животинчета могат вместо вас да кажат ”Искам да те гушкам”, “Ти си мой/моя”.

Шоколад

Любовта може да се усети с вкусовите рецептори. Шоколадът е храната на любовта. Любимото изкушение носи сладост и удоволствие също като нея. Кой би устоял? (Мога да устоя на всичко, но не и на изкушението) . Не пропускайте и факта, че шоколадът е афродизиак. Поднасяйки шоколад на любимия човек, вие казвате “Обичам те! Искам да те целувам (изям)”.

Вино
Виното – още един афродизиак. Ако шоколадът е храната на любовта, то виното е нейното питие. И поетите - най-чувствителните хора на планетата, свързват виното и любовта. Тръпчиво, горчиво, силно, опияняващо – като самата любов.

Роза

Розата е олицетворение на любовта. Красива, страстна, благоуханна, нежна, но и с бодли . За връзката между розите и любовта - справка в стария ви ученически лексикон.

Вашият символ на любовта

Всяка любов е различна и неповторима. Всеки от нас има различна чувствителност и по свой начин й дава израз. Показвайте своята любов на любимия всеки ден, по много начини. Свети Валентин е само един ден от календара. От вас зависи да направите безкраен празника на вашата любов.