red sofa Палитра стил - PalitraStyle.com

Цветовете във Фън шуй покриват пълния спектър от цветовата гама, като всеки един от тях се характеризира с ин или ян аспект в зависимост от нюанса и количеството черно или бяло в него.  Черното е ин, а бялото е ян. По принцип колкото по-тъмен е цветът, за толкова по-ин се смята, а колоко по-светъл е , толкова по-ян е той.
Единственото изключение прави червеният цвят. Дори най-наситеното тъмно червено се счита за ян цвят.

Благоприятните нюанси на червеното

Във фън шуй има благоприятни и не толкова благоприятни нюанси на червеното, затова е от изключителна важност да знаете символиката и въздействието на различните му нюанси.
Най-благоприятен е цинобърът или аленото червено. Този нюанс на червеното  помага на неомъжените дами да станат по-представителни и да привлекат подходящ кандидат за женитба. След него се нарежда новогодишното червено, което много прилича на цинобъра, но е малко по-светло. То е червеното на благоприятното начало. По-убитото тъмно червено, известно като волска кръв, е с леко кафеникав оттенък. За него се смята, че дарява домовете с влияние и авторитет.

Червени  тонове на юг за късмет

За да енергизирате дома си с положителните качества на жизнената ян енергията, можете да поставите червени декоративни предмети като акценти в южните сектори на стаите. Това могат да бъдат две червени вази, керамична кашпа за цветя, червен диван или червени завеси. Можете да използвате и други благоприятни нюанси на червеното – коралово или огнено червено. Когато южният сектор акцентиран с червен цвят, благоприятната ци на юга поражда късмета на признанието за бащата в семейството.

Комбинацията на червеното и златното – фантастична сила за късмет и богатство

Късметът на признанието се поражда чрез умелото използване на червеното. Златното създава чудесен късмет на богатството. В комбинация с червеното обаче златното придобива огромна сила. Съчетанието означава фантастично богатство и просперитет. Освен, че тази комбинация е невероятно могъща, тя може да унищожен пораженията от нещастната звезда, причинени от нещастните стечения на звездните числа.
Значението на червеното и златното заедно се свързва с висока служебна йерархия, щастливи поводи и късмета на богатството.  Вътре в дома комбинацията от червено и златно никога не бива да преобладава, по добре е да се използват дискретни количества. Водете се  от принципа: По-добре твърде малко, отколкото твърде много. Съчетанието не е подходящо за спални.

 

Още по темата: