za izlogbaПалитра стил - PalitraStyle.com

Когато сме поканени на откриване на изложба или просто решим да я посетим в някой от дните й, трябва да се съобразим как отиваме облечени там. С визията си трябва да покажем уважение към твореца и неговата работа. Дрескодът трябва да е в унисон с празничното настроение, защото всяко подобно събитие е празник.

Как да се облечем, когато отиваме на изложба: С рокля

Роклята е изключително женствена дреха и е съвсем подходяща за подобен случай. Подберете модел, с който да изглеждате изтънчена и елегантна. Ако роклята ви е едноцветна, можете да я допълните с красив шал, който да ви придаде артистично излъчване. Много подходящи материи за рокли за подобен случай са: фин памучен плат, трико, коприна, фина вълна. Нека кройката на роклята да е семпла, без волани и драперии, с които няма да изглеждате подходящо за случая. Препоръчителната дължина на роклята е до или под коляното

Как да се облечем, когато отиваме на изложба: С костюм

Ансамбълът от пола и сако или панталон и сако също е много подходяща при посещение на изложба. Облечена така ще изглеждате не само официално, но и делова. Съчетайте с подходяща блуза или просто заложете на класическата бяла риза. Можете да изберете едноцветен костюм или да направите приятна комбинация например между черна права пола или черен класически панталон с цветно или шарено сако. Добавете красиво фишу.

Как да се облечем, когато отиваме на изложба: С пола или панталон

Добре решение, разбира се ако сезонът го позволява, да се облечете с хубава пола, която да съчетаете с ефектна блуза. Класическият черен панталон, също би ви свършил подходяща работа. Него също можете да съчетаете с красива туника, блуза или риза. В тези случаи, акоценът пада върху горната част от тоалета ви. Така, че смело подберете нещо с ламе, а защо не и от сатен.

Как да се облечем, когато отиваме на изложба: Може ли с дънки?

Отговорът е: Да! може, но когато денимът е с класическа кройка, без перли, камъни или разкъсани ефекти. Комбинирайте с високи обувки. Ако изберете да отидете на изложба с дънки, забравете за тениските и трикотажните потници. Облечете риза – например бяла. Допълнете със спортно сако.

Как да се облечем, когато отиваме на изложба: Аксесоарите

Подходящите аксесоари за вашето облекло, когато отивате на изложба са ефектен шал, фишу, авторски бижута, обемни бижута, екстравагантни бижута.

Как да се облечем, когато отиваме на изложба: Не забравяйте!

Когато отивате на откриване на изложба, проява на добър вкус е да поднесете поздравленията си и да засвидетелствате уважение си към твореца с цвете или бутилка хубаво вино. Постарайте се подаръкът ви да бъде опакован красиво и не пропускайте да добавите към него поздравителна картичка или своята визитка.