Vicrtoria HislopПалитра стил - PalitraStyle.com

Писателката Виктория Хислъп определя смелостта като основно вдъхновение за своите романи и разкази. Тя открива смелост в ежедневието на хората, чиито истории въплътява в три романа и един сборник с разкази. Всичките й герои са свързани посредством нишката на смелостта.

Коя е Виктория Хислъп

Виктория Хислъп е родена в Кент. След двадесетгодишно пребиваване в Лондон, тя се завръща в родното място и днес живее там. Докато следва английска литература, тя среща съпруга си Иън Хислъп, сценарист и издател на сатиричното издание Private Eye. Родители са две деца.

Първата книга на Виктория Хислъп

Виктория Хислъп дебютира с “Островът”. Романът се превръща в световен бестселър. Книгата е публикувана на повече от 20 езика. Само във Великобритания са продадени над един милион копия. Книгата е носител на престижната награда Galaxy British Book Awards 2007. В книгата се разказва за последната активна колония на болни от проказа в периода 1903 до 1957 година. Действието се развива в Гърция. Изправена пред съдбоносно решение в живота си, Алексис Филдинг копнее да научи подробности за миналото на своята майка София. Но възрастната жена никога не говори за този период от живота си. Всичко, което е признавала, е, че е израснала в малко селище на остров Крит преди да се премести в Лондон. Когато Алексис решава да посети Крит, София й дава писмо, което да занесе на добрата й приятелка с обещанието, че там всичко ще й се изясни. Още с пристигането си в Плака, Алексис с изумление разбира, че зад каменните ограждения на малкия пустинен остров Спиналонга е съществувала бивша гръцка колония на прокажени. Младата жена открива дълбока връзка с острова и неговите тайни. Тя се запознава с Фотини и най-накрая научава, че София е погребала всичките си спомени – историята на нейната прабаба Елени и дъщерите й и едно семейство, чиято съдба е разкъсвана от трагедия, война и страст.

“Завръщането” на Виктория Хислъп kniga zavrastaneto

Пленителна и дълбоко разтърсваща драма, вторият роман на Виктория Хислъп е също толкова вдъхновяващ като дебютната й книга „Островът”. Действието се развива в Гранада. В тихо кафене под величествения замък Аламбра Соня попада на забележителни фотографии, които я пренасят в историята на едно семейство, разделено от опустошителната Гражданска война в Испания през 30-те години на 20 век. Грубото потъпкване на човешките права и разбиването на стотици хиляди човешки съдби е оставило дълбока следа в тайнствената и загадъчна атмосфера на Гранада. Магията на фламенкото и обаянието на испанската душевност се преплитат със спомена за една братоубийствена война, преобърнала живота на семейство Рамирес. Впечатлена от трагичната история, Соня открива неподозирана връзка с Гранада, която ще наложи прелом и в собствения й живот. Пленителна и дълбоко разтърсваща драма, вторият роман на Виктория Хислъп е също толкова вдъхновяващ като дебютната й книга „Островът”, превърнала се в международен бестселър.