Палитра стил - PalitraStyle.com

Културните традиции толкова много са се смесили, че днешната Коледа носи в себе си и български, и западно-европейски, че даже и американски черти. Да, символична и многопластова, това е Коледа. Днес всяко семейство може да си направи Коледа такава, каквато я предпочита, според собствените си чувства и мироглед.

Прочети още...

pogachaПалитра стил - PalitraStyle.com

Народната традиция отбелязва Антоновден като празник за предпазване от болести. Празнуват всички, носещи имена Антон, Андон, Антония, Дончо, Донка.

Прочети още...

kopriveni istorii Палитра стил - PalitraStyle.com

Истинско 5D преживяване бяха подготвили организаторите за участниците в третата творческа работилница „Копривени истории“ в Стария град.
Всички бяха потопена в магията на разказването, а присъстващите научиха нова история за копривата.

Прочети още...

rosenсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

40 дни след Великден отбелязваме Възнесение Господне, Спасовден. Вярва се, че ако вали на този ден, годината ще е богата и реколтата обилна. Спасовският дъжд е като Гергьовския – всяка капка, струва жълтица. Вярва се, че на този ден русалките, които „сеят“ своята роса, вече са дошли.

Прочети още...

nestinariАвтор: Виолета Манолова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Народният календар е отредил 21 май за ден на Св. Константин и Елена. Това е денят на нестинарските игри. Празникът отбелязва края на пролетта и прехода към лятото.

Прочети още...