razmisliАвтор: Дора Добрева, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Съжалявам, но не искам да бъда мъжко момиче. Това не е моя работа. Не искам да нося товари, да вземам сама решения и да управлявам. Искам да бъда мила, нежна и добра - независимо дали е трудно или лесно, дали е зима или лято. Искам двамата да си помагаме. Като обикновени, нормални хора. Искам да живея през щастието, а не да мразя и да ненавиждам.

Прочети още...

KoprinkovИнтервю на списание Палитра стил - PalitraStyle.com

В едно съвременно село, на 5 км. от Пловдив, отколешните традиции са съхранени,  продължават да обединяват хората и да поддържат родовата памет.

Селото е Труд и по повод предстоящия голям събор разговаряме с кмета г-н Николай Копринков.

Прочети още...

krastavaneАвтор: Виолета Манолова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Независимо от споровете на българските историци какъв е процентът на славянското у нас, наследството, което имаме от славяните може да бъде открито в много съвременни пластове на културата ни. В традицията на именуването на българите и до днес се открива силно славянско влияние.

Прочети още...

red sofaАвтор: Антония Петрова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Цветовете във Фън шуй покриват пълния спектър от цветовата гама, като всеки един от тях се характеризира с ин или ян аспект в зависимост от нюанса и количеството черно или бяло в него. Черното е ин, а бялото е ян. По принцип колкото по-тъмен е цветът, за толкова по-ин се смята, а колоко по-светъл е , толкова по-ян е той.
Единственото изключение прави червеният цвят. Дори най-наситеното тъмно червено се счита за ян цвят.

Прочети още...

Vicrtoria HislopАвтор: Екип на списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Писателката Виктория Хислъп определя смелостта като основно вдъхновение за своите романи и разкази. Тя открива смелост в ежедневието на хората, чиито истории въплътява в три романа и един сборник с разкази. Всичките й герои са свързани посредством нишката на смелостта.

Прочети още...