krastavaneАвтор: Виолета Манолова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Независимо от споровете на българските историци какъв е процентът на славянското у нас, наследството, което имаме от славяните може да бъде открито в много съвременни пластове на културата ни. В традицията на именуването на българите и до днес се открива силно славянско влияние.

Прочети още...

red sofaАвтор: Антония Петрова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Цветовете във Фън шуй покриват пълния спектър от цветовата гама, като всеки един от тях се характеризира с ин или ян аспект в зависимост от нюанса и количеството черно или бяло в него. Черното е ин, а бялото е ян. По принцип колкото по-тъмен е цветът, за толкова по-ин се смята, а колоко по-светъл е , толкова по-ян е той.
Единственото изключение прави червеният цвят. Дори най-наситеното тъмно червено се счита за ян цвят.

Прочети още...

Vicrtoria HislopАвтор: Екип на списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Писателката Виктория Хислъп определя смелостта като основно вдъхновение за своите романи и разкази. Тя открива смелост в ежедневието на хората, чиито истории въплътява в три романа и един сборник с разкази. Всичките й герои са свързани посредством нишката на смелостта.

Прочети още...

desiderataСписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Един надпис в църквата “Св. Пол”, Балтимор от 1692 год., който  дълбоко разтърсва нас - съвременните хора и ни кара да се замислим.

Desiderata

Прочети още...

LakKalИнтервю на Весела Балева, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Предстои промоцията на нова книга - "Лак и Кал". Разговаряме с автора Ивелина Атанасова. 

 

Прочети още...