BvecherАвтор: Антония Петрова, списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Бъдни вечер е празник на семейството. Посветен е на дома, огнището и на мъртвите предци, които също са част от семейството. Съвременното отбелязване на празника до голяма степен е съхранило традиционните практики и обреди от миналото. Обичаите и обредните практики целят да подпомогнат рода благоприятно да премине препятствията на хаоса и да получи плодородие, здраве и успехи през новия период.

Прочети още...

stolenАвтор: Екип на списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Културните традиции толкова много са се смесили, че днешната Коледа носи в себе си и български, и западно-европейски, че даже и американски черти. Да, символична и многопластова, това е Коледа. Днес всяко семейство може да си направи Коледа такава, каквато я предпочита, според собствените си чувства и мироглед.

Прочети още...

Portugalia plajсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Цветна, слънчева и очарователна – Португалия е страна, която е една от любимите дестинации на туристите.

Прочети още...

white nights sankt peterburgсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Санкт Петербург е най-северният от големите градове на планетата. Разположен е на паралела на Аляска и южния край на Гренландия, на брега на Финския залив. Природата тук се изявява със сурова зима и приказни, романтични пролет и лято. Най-атрактивният природен феномен на Санкт Петербург, който привлича милиони туристи от цял свят, са бели нощи, които настъпват към 25-26 май и завършват към 16-17 юли.

Прочети още...

Nevaсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Санкт Петербург е известен още като Венеция на Севера, защото близо 90 реки и канали с обща дължина 300 км и повече от 100 езера и 42 острова вписват невероятната си живописност и хармония в архитектурния облик на 300-годишния град на Нева. Градът е ситуиран в северозападната част на Русия, при вливането на река Нева във Финския залив на Балтийско море.

Прочети още...