9weekсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Календар на бременността - бременността по седмици

На този етап бебето ви представлява все още един бързоразвиващ се зародиш. Главата продължава да нараства и е все така приведена към тялото. Лицето тепърва се оформя, макар че през леко отворената уста се забелязва един малък език. Очният нерв започва да се развива. Крайниците се удължават. Сърцето и черният дроб заемат огромно място в мъничкото телце. Пъпната връв е доста широка и също заема много място. С развитието на бебето тя ще изтънява.

Рождени хороскопи, предсказателни (месечни, за 6 месеца, за 1 година), бизнес хороскопи, партньорски хороскоп, отговор на въпрос, детска астрология, определяне подходящо име за дете, нумерология и цветоанализ. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


За всяка бъдеща майка е важно да знае, че нервните клетки на ембриона, особено в тази критична първа третина от бременността, са особено чувствителни към отровни вещества. Ако в този момент развиващият се живот бъде изложен на въздействието на големи количества вредни вещества, например дрога, лекарства или алкохол, то това ще има тежки последствия.
В някои случаи в първите седмици от бременността жената отслабва, вместо да наддава. Развитието на теглото не следва никаква общовалидна схема. Заради характерното сутрешно гадене и липсата на апетит е нормално да се приема по-малко количество храна. Това не е проблем в случай, че се храните пълноценно и с богата на витамини храна.

Бебето

При ембриона всички вътрешни органи вече са си на точното място. Малкото сърчице бие около 140 - 150 пъти в минута и задвижва кръвообръщението между пъпната връв и плацентата. Вътрешните полови органи се виждат и гръбнакът е подвижен. Прешлените са се образували около костния мозък.

Майката

В този период е възможно венците ви да кървят. Това се дължи на хормоналните промени във вашия организъм. За това денталната хигиена е особено важна. Приемайте с храната достатъчно количество минерали. Не пропускайте да посетите личния си стоматолог.
 
Тази седмица е изключително подходяща, за да си запазите час при гинеколог. Не отлагайте първия си профилактичен преглед за последните седмици на първата третина. През деветте месеца имате четири задължителни консултации. Сега е най-подходящото време и за да направите лабораторните си изследвания.
 
Моментът е подходящ, също и да уведомите работодателя си за вашата бременност, макар че Кодексът на труда не ви задължава да сторите това. В случаите, при които работната среда е опасна за вас и за бъдещото ви бебе, е задължително да съобщите за състоянието си.

Таткото

Потърсете начин да направите специален жест към своята жена. Тя вероятно трудно възприема умората, която бременността й причинява, особено ако по природа е дейна и активна. Затова оставяйте вашата жена да спи по-дълго и ако имате друго дете го извеждайте по-често, за да може тя да си почива.
 
Бременността в цифри:

8 седмица след първия ден на последния менструален цикъл
7 седмици + 1 - 7 дни (лекарско пресмятане)
6 седмица след оплождането
36 – 42 ден от ембрионалното развитие
Дължина на ембриона: 10 – 14 мм

Календар на бременността - бременността по седмици