40списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Календар на бременността - бременността по седмици

Сега, когато сте в 40 гестационна седмица вече не остава много време до големия ден! Готов ли е вече багажът ви за престоя в родилното отделение?

Рождени хороскопи, предсказателни (месечни, за 6 месеца, за 1 година), бизнес хороскопи, партньорски хороскоп, отговор на въпрос, детска астрология, определяне подходящо име за дете, нумерология и цветоанализ. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Бебето

Имунната система на вашето бебе все още е незряла. Докато е в утробата ви, то получава антитела чрез плацентата. След като се роди, то ще продължи да приема антитела чрез кърмата.

Майката

Повечето жени забелязват през тези дни така наречения „инстинкт за изграждане на семейно гнездо“ – един спонтанен порив на енергия, който ви дава сили да подреждате чекмеджета, да миете прозорци, да бършете пода и да приготвяте конфитюр. Сякаш къщата трябва да блести от чистота за новия очакван член на семейството... Много специалисти са на мнение, че това поведение е много полезно за естественото успокояване на болките, но други препоръчват да не се отдавате на порива на енергията, а по-добре да си пестите силите за предстоящото напрегнато раждане. Просто правете това, което ви се иска!

Таткото

Последните дни може да ви се сторят безкрайно дълги. Организирайте си няколко специални мероприятия през това оставащо време, само за вас двамата. Отидете на гости на приятели или излезте някъде да хапнете, посетете някой музей, отидете на кино или театър – вероятно след раждането ще трябва да мине известно време, за да можете отново да предприемете нещо подобно...

Бременността в цифри:

40 седмица след първия ден на последния менструален цикъл
39 седмици + 1 - 7 дни (лекарско пресмятане)
38 седмица след оплождането
Диаметър на главичката на плода: около 91-105 mm
Тегло на плода: около 3550 g
Дължина на плода: около 50 cm

Календар на бременността - бременността по седмици