37weekсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Календар на бременността - бременността по седмици

В някои страни приемат, че акупунктурата при раждането може да облекчи родилните болки, като тази форма на китайската медицина се прилага и при подготовката за раждането. Извършва се от специално обучени специалисти - лекари или акушери.

Знаете ли вече, как ще стигнете до родилното? Със собствения си автомобил, който разбира се няма да управлявате вие самите, а ваш придружител? Кой ще ви е придружителя “на разположение”? Как точно ще се организирате, защото при определени обстоятелства трябва бързо да сте готови. Ако раждането започне и амниотичният сак  вече е спукан, а водите не само капят, а направо изтичат, то можете да повикате и линейка.

Рождени хороскопи, предсказателни (месечни, за 6 месеца, за 1 година), бизнес хороскопи, партньорски хороскоп, отговор на въпрос, детска астрология, определяне подходящо име за дете, нумерология и цветоанализ. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Бебето

Ноктите на пръстите на ръцете и краката на вашето дете сега достигат края на върховете на пръстчетата. Косицата може да е дълга до 5 cm! При момченцата тестисите трябва да са излезли от ингвиналния канал и да са в торбичките.

Майката

Плацентата към края на бременността има диаметър от около 20 до 25 cm, дебела е около 3 cm и тежи 500 g. Сега 80 литра кръв ежедневно минават през нея. Но плацентата произвежда и хормони, които подготвят гърдите ви за кърменето. Действието на хормоните ще се отрази видимо и на вашето бебе: Новородените често имат подуване на гърдите, което обаче ще отшуми през първите дни след раждането.

Таткото

Ако сте взели решение вие да закарате жена си до родилното, пропътувайте маршрута веднъж пробно, за да видите къде са обичайните задръствания и да можете да опитате някои по-преки или заобиколни пътища.

Бременността в цифри:

37 седмица след първия ден на последния менструален цикъл
36 седмици + 1 - 7 дни (лекарско пресмятане)
35 седмица след оплождането
Диаметър на главата на плода: около 87-101 mm
Тегло на плода: около 2900 g
Дължина на плода: около 47 cm

Календар на бременността - бременността по седмици