11103022 464246353742127 3739721758220021759 nсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Календар на бременността - бременността по седмици

Бременните с първо дете забелязват, че поемането на въздух става отново по-лесно: При първите болки бебето се е спуснало малко надолу, това се нарича „слизане надолу“. Главата сега е обърната надолу в малкия таз и бебето ви е готово за раждането. При следващите бременности това често става едва в 40 гестационна седмица или дори едва, когато започнат родилните болки. Недостатъкът все пак е, че мускулатурата на дъното на таза сега е още по- натоварена.

Рождени хороскопи, предсказателни (месечни, за 6 месеца, за 1 година), бизнес хороскопи, партньорски хороскоп, отговор на въпрос, детска астрология, определяне подходящо име за дете, нумерология и цветоанализ. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Бебето

Детето ви все още наддава доста на тегло. Дори е възможно наддаването да достигне до четвърт килограм на седмица!

Майката

Няколко пъти на ден гимнастика за долната част на таза под формата на напрягащи упражнения това предотвратява евентуална слабост на сака и на един по-късен етап облекчава раждането. Специални упражнения за разтягане в областта на таза също помагат. Когато сте седнали, например когато говорите по телефона, гледате телевизия, четете, трябва да свивате напред. Така вътрешната страна на таза и тъканта около влагалището стават по-свободни и по-еластични. След бавно усилване ежедневно можете да оставате до пет минути в това положение, но все пак само толкова дълго, колкото ви е приятно и удобно.
Акушерките препоръчват и масаж на перинеума през последните седмици преди раждането. Дори и да не е доказано, че така може да бъде предотвратено разкъсване на перинеума, то вероятността за дълбоки наранявания се намалява значително.

Таткото

Вече трябва да се погрижите и за намирането на подходящ педиатър. Той ще поеме прегледите за развитието на детето, когато напуснете родилното. Би било хубаво, ако педиатърът ви може да идва и на домашни посещения; в противен случай трябва да обърнете внимание, дали лекарският кабинет на педиатъра е на лесно място, за да имате възможност да се предвижвате бързо.

Бременността в цифри:

36 седмица след първия ден на последния менструален цикъл
35 седмици + 1 - 7 дни (лекарско пресмятане)
34 седмица след оплождането
Диаметър на главичката на плода: около 86-99 mm
Тегло на плода: около 2650
Дължина на плода: около 46 cm

Календар на бременността - бременността по седмици