35weeksсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Календар на бременността - бременността по седмици

Не ви ли се струва вече, че сте бременна от цяла вечност? По-честите предизвестяващи болки в следващите седмици помагат на главичката на бебето да слезе по-ниско в малкия таз. Тогава вие изведнъж успявате да си поемете въздух по-лесно, и киселините ви намаляват. При бременни, които вече са раждали деца, матката често променя позицията си едва преди самото раждане. Сега в края на бременността прилошаването  отново може да се яви като проблем. Малки, но чести хранения би трябвало да помогнат. Пъпът изпъква малко или много напред. Но няма място за притеснение, той ще се свие пак веднага след раждането!

Рождени хороскопи, предсказателни (месечни, за 6 месеца, за 1 година), бизнес хороскопи, партньорски хороскоп, отговор на въпрос, детска астрология, определяне подходящо име за дете, нумерология и цветоанализ. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


По-продължителни пътувания с автомобил в този период са доста уморителни за вас. Когато седите, кръвоснабдяването на таза е доста намалено. Долната част на колана в автомобила трябва да се поставя над костите на хълбока, т.е да мине под корема. Някои специалисти дори съветват да се слага малка възглавничка между колана и хълбока. Горната част на колана трябва да минава между гърдите, т.е. над корема, в противен случай при евентуален удар бебето може да бъде наранено.
Много бременни жени се снимат в това положение за спомен от времето, когато са били с коремчето – а някои дори си правят и гипсова отливка!

Бебето

Сега бебето изпълва цялото място в корема ви и притиска белия ви дроб, така че трудно си поемате въздух. Матката ви също се опира в ребрата, което може да е доста болезнено. Тогава помага само изправения стоеж или ако се протегнете нагоре!

Майката

Допълнителното тегло, което носите със себе си ви изтощава бързо и затова често трябва да си почивате. Умората в много случаи е признак и за анемия. Установете със сигурност, че приемате достатъчно желязо с храната си  и говорете с обслужващата ви акушерка или обслужващия ви гинеколог за това, дали е необходимо да приемате допълнителни препарати с желязо.

Таткото

Играете ли вече с бебето? Когато сложите ръка върху корема на мама, много вероятно е бебето да ритне. Потупайте леко корема и вижте как ще реагира бебето.

Бременността в цифри:

35 седмица след първия ден на последния менструален цикъл
34 седмици + 1 - 7 дни (лекарско пресмятане)
33 седмица след оплождането
Диаметър на главичката на плода: около 84-97 mm
Тегло на плода: около 2400 g
Дължина на плода: около 45 cm

Календар на бременността - бременността по седмици