34weekсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Календар на бременността - бременността по седмици

С всеки ден моментът на раждането все повече наближава. При всяка десета бременност амниотичният сак се спуква преди да са започнали родилните болки. В такъв случай свържете се с вашия лекар за консултация. Това, така наречено предварително пукване на амниотичния сак, крие риск от инфекция, който съвсем не е за подценяване. Затова, когато това се случи, ако болките не започнат спонтанно се предизвиква раждане принципно в рамките на следващите 24 часа. Тъй като амниотичният сак притиска силно пикочния мехур, може да се случи така, че без да искате да изпуснете малко урина. Гинекологът ви бързо може да установи, дали това е урина или околоплодни води и да ви даде тестера, който да вземете за вкъщи, ако има необходимост  да изчаквате в домашни условия.

Рождени хороскопи, предсказателни (месечни, за 6 месеца, за 1 година), бизнес хороскопи, партньорски хороскоп, отговор на въпрос, детска астрология, определяне подходящо име за дете, нумерология и цветоанализ. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Бебето

Нивото на калций в кръвта на вашето дете междувременно е станало по-високо от вашето собствено, тъй като плацентата пренася от кръвта ви всички резерви за развитието на костите на детето. Сега вие трябва да поемате колкото може повече калций под формата на храна или напитки, което означава да приемате например много млечни продукти. Няма да навредят и калциеви таблетки, но преди да ги вземете е добре да се обърнете към вашия лекар. Детето ви си взима,  каквото му е необходимо – уверете се, че остава нещичко и за вас! При недостиг на калций се получава отслабване на мускулатурата, болки в костите, дразнене по тялото, възпаление на венците, косопад и има повишен риск от прееклампсия.

Майката

Помислете и за фотоапарат (или дори видеокамера), резервни батерии и филм, малко храна за след раждането (или храна за Вашия партньор, за да има сили да издържи по време на раждането), един малък CD-плеър и любимите ви дискове, както и някои лични неща. За формалност проверете какви документи ще изискват от вас в родилното отделение на болницата,  в която ще раждате.

Таткото

Дали сте се сетили да ознаменувате бременността на вашата жена? Как ли – можете да я заведете на професионална фотосесия за бременни или да направите отливка на корема й. Възможностите са безкрайни, използвайте въображението си.

Бременността в цифри:

34 седмица след първия ден на последния менструален цикъл
33 седмици + 1 - 7 дни (лекарско пресмятане)
32 седмица след оплождането
Диаметър на главичката на плода: около 82-95 mm
Тегло на плода: около 2200 g
Дължина на плода: около 44 cm

Календар на бременността - бременността по седмици