33weekсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Календар на бременността - бременността по седмици

Освен познатите болки, които майките усещат към средата на бременността, сега започват и предродилните контракции, когато детето се обръща с главата надолу. През следващите седмици тези контракции ще направят така, че детето трайно да се настани с главичката надолу между костите на малкия таз. То заема така да се каже, стартовата си позиция за раждането. Ако до сега детето ви не се е завъртяло и главата му е още горе, то се намира в тазово положение (седнало положение), и по-рядко в наклонено или напречно положение. Десет процента от децата в този период са в това положение и от медицинска гледна точка са в неблагоприятно положение за раждане.

Рождени хороскопи, предсказателни (месечни, за 6 месеца, за 1 година), бизнес хороскопи, партньорски хороскоп, отговор на въпрос, детска астрология, определяне подходящо име за дете, нумерология и цветоанализ. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Бебето

Механично погледнато, при раждане е по-добре, когато най-голямата и твърда част от детето (главичката му) излезе напред. В действителност все още може да се случва така, че детето ви да се върти от самосебе си. Но вероятно гинекологът ви би могъл да опита да го завърти чрез така нареченото „външно обръщане“ – и с малко късмет, до момента на раждането главичката остава надолу. Ако до 38 гестационна седмица детето ви не може да се завърти така, че да застане в положение с главата надолу, то вашият гинеколог ще обсъди с вас евентуално провеждане на планувано раждане с цезарово сечение.

Майката

Помислете добре и внимателно подберете човекът, който трябва да ви придружи при раждането. Това доверено лице е добре, но не трябва непременно да е бъдещият татко, дори и когато за много двойки преживяването на раждането и първите часове с малкото човече да са незабравими и обвързващи по един особен начин. Бащите, които са взели активно участие в раждането на децата си, доста често се чувстват особено близки до вас. Но не всички бъдещи татковци са готови на това и не бива да убеждавате някой, който не желае! На някои бащи просто поради заетост не им е възможно да присъстват. В такива случаи някоя ваша добра приятелка или близка роднина (желателно, но съвсем не е задължително, да бъде собствената ви майка) може да ви окаже също толкова добра подкрепа. Изследвания в Англия също показаха, че бъдещите татковци по-скоро пречат, когато се намират в родилната зала: Тогава жените имали по-продължителни и по-сложни раждания, от колкото когато са придружавани от жена.

Таткото

Взехте ли вече решение дали ще присъствате на раждането на вашето бебе? Каквото сте да сте намисли, попитайте и майката за нейното мнение. Не пропускайте и ден без специални грижи към нея – например приготвяне на закуската или релаксиращ масаж.

Бременността в цифри:

33 седмица след първия ден от последния менструален цикъл
32 седмици + 1 - 7 дни (лекарско пресмятане)
31 седмица след оплождането
Диаметър на главичката на плода: около 80-93 mm
Тегло на плода: около 2000 g
Дължина на плода: около 43 cm

Календар на бременността - бременността по седмици