32weekсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Календар на бременността - бременността по седмици

Сега идва моментът за пазаруване! Трябва да се погрижите за това, да осигурите на детето всичко необходимо, от което то ще се нуждае първоначално през времето след раждането. За щастие не е необходимо да набавяте много неща, тъй като бебетата израстват много бързо всички дрешки. Въпреки това купуването на сладките малки бебешки дрешки е голяяяяяямо удоволствие!

Рождени хороскопи, предсказателни (месечни, за 6 месеца, за 1 година), бизнес хороскопи, партньорски хороскоп, отговор на въпрос, детска астрология, определяне подходящо име за дете, нумерология и цветоанализ. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Освен пелени за еднократна употреба (между шест и десет броя на ден) ви е необходима и маса за повиване или най-малкото една постелка, върху която да повивате бебето, мокри кърпички /може и обикновена кухненска хартия/, крем против подсичане,  бебешки шампоан и лосион за тялото на детето. Бебешката вана за къпане също ви е нужна, а много практични преди всичко са моделите, които могат да се поставят в голямата вана, така и гърбът ви се щади. Не забравяйте хавлийката. Обзавеждането на бебешкото креватче не трябва да е прекалено натрупано (има опасност от задушаване!). Бебетата все още нямат нужда от възглавница. Едно леко одеалце или може би спално чувалче като начало са съвсем достатъчни за детето. При придвижване с детето са ви необходими детска количка , кошче за носене, можете да го замените с кърпа за носене –слинг или така нареченото специално кунгуру по ваш избор и седалка за автомобил.

Бебето

90% от всички деца в този период са разположени с главата надолу. Сега децата са в положение с главата надолу. Ноктите им са пораснали и покриват основата на пръстчетата. Косицата се е сгъстила, а при някои деца на ултразвука дори се вижда перчемче. От този момент децата започват да наддават на тегло между 150 и 200 g на седмица.

Майката

През тази седмица в някои страни се прави кръвен тест за хепатит B (жълтеница). Бременни, които евентуално незабелязано са се заразили с вируса на хепатита, при този тест могат да бъдат открити. По време на бременността това още не представлява риск, но при раждането детето може да се зарази и да се разболее тежко.
От сега на всеки две седмици ще ви се правят профилактични прегледи. Някои гинеколози провеждат  редовно и ултразвук при рискови бременности.
Въпреки че пространството му е станало по-тесничко, движенията на вашето дете все още се усещат силно и ясно, но все пак са по-бавни и по-спокойни, сякаш детето иска да се протегне. Често движенията могат да бъдат забелязани и от вън, когато изведнъж дрехата ви се надига на места. Помислете за това, че трябва да споделите с гинеколога си всяка по-голяма промяна в начина на движение на детето.

Таткото

Готови ли сте за вашето бебе? Направете списък на най-необходимите неща, планирайте бюджет и смело тръгвайте по магазините. Ако това ще ви е първо дете, то неизменно ще ви се струпат доста разходи. Част от тях сигурно биха могли да поемат родителите ви, приятели или роднини. Повечето се радват, когато могат да подарят нещо смислено и което действително ще се използва доста. Останалите неща за детето не е необходимо да купувате чисто нови. В магазините „втора ръка” се предлага голям избор от почти неизползвани артикули. Можете дори да набавете необходимото от разпродажбите по интернет. Това е забавно и може да ви спести доста пари.


Бременността в цифри:

32 седмица след първия ден на последния менструален цикъл
31 седмици + 1 - 7 дни (лекарско пресмятане)
30 седмица след оплождането
Диаметър на главичката на плода: около 78-90 mm
Тегло на плода: около 1800 g
Дължина на плода: около 41,5 cm

Календар на бременността - бременността по седмици