31gest.weekсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Календар на бременността - бременността по седмици

Пъпната връв се състои от три кръвоносни съда (две артерии и една вена), които посредством пихтиеста обвивка се предпазват от налягане и прегъване. И все пак понякога може да се стигне до ситуации на спешни случаи, ако по време на раждането се получи здрав възел. Може да се окаже и проблем, ако част от пъпната връв излезе напред и се прещипе от натискането на главичката или на други части от телцето на бебето, както например може да се получи при масивно преждевременно изтичане на водите. Детето би могло да изпадне в състояние на дихателна недостатъчност и трябва да бъде изродено възможно най-бързо.

Рождени хороскопи, предсказателни (месечни, за 6 месеца, за 1 година), бизнес хороскопи, партньорски хороскоп, отговор на въпрос, детска астрология, определяне подходящо име за дете, нумерология и цветоанализ. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Принципно пъпната връв се „отстранява”, тоест изхвърля след раждането заедно с плацентата. Но тъй като в кръвта на отделената пъпна връв се намират така наречените базови клетки  в по-голяма концентрация, които могат да се използват например при лечение на определени болести  като левкемия, то в днешно време често има опити, след раждането да се отдели и съхрани кръвта, съдържаща се в пъпната връв. В случай, че някоя болница предлага това, родителите трябва писмено да декларират съгласието си за даването на тази кръв. Друга възможност е запазването на базовите клетки на детето ви в частна банка за кръв от пъпната връв.

Бебето

В този период детето ви е загладило малко набръчканата си кожа. Меката косица и верникс казеоза бавно изчезват.

Майката

Усетихте ли вече контракции? Вероятно това са били така наречените контракции на Бракстон-Хикс, предродилни контракции, „диви“ контракции или подготвителни. Те не са болезнени, но са малко неприятни. Усещането е така, сякаш ви се поставя широк гумен ластик около корема и после изведнъж се отпуска. Противно на появяващите се по-късно същински родилни болки, в този случай шийката на матката не се отваря. И дори четири до пет контракции на час не са причина за посещение в болницата. Те са по-скоро знак за това, че трябва да си дадете малко повечко почивка. Почивайте си, докато все още ви е възможно!
Ако очаквате близнаци, вие автоматично влизате в групата на рисковите бременности и ще бъдете преглеждани на чести интервали. Тъй като в корема ви става малко тесничко, близнаците доста често се раждат преждевременно – спонтанно или с раждане с цезарово сечение. Бъдете внимателни.
Макар и не често, но все пак може да се случи така, че от гърдите ви понякога да протича малко белезникава течност. Това е коластра, особено богатата на хранителни вещества кърма, която се произвежда от тялото на майката още по време на бременността и по-усилено в първите дни след раждането. Ако поради изтичането върху зърната на гърдите ви се образуват корички, то можете да ги разтворите с малко топла вода. Подложките за кърмене в сутиена служат да предпазват дрехите ви, за да не се получават петна от изпусканата кърма.

Таткото

Ако сте решили да замразите стволови клетки, време е да потърсите информация кой, как и къде прави това, и разбира се не на последно място колко ще струва услугата.

Бременността в цифри:

31 седмица след първия ден на последния менструален цикъл
30 седмици + 1 - 7 дни (лекарско пресмятане)
29 седмица след оплождането
Диаметър на главичката на плода: около 76-88 mm
Тегло на плода: около 1600 g
Дължина на плода: около 40 cm

Календар на бременността - бременността по седмици