30weekсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Календар на бременността - бременността по седмици

Идеално би било да посещавате подготвителен родилен курс, при това колкото ви е възможно  максимално повече часове от него. Ако по някакви причини все още сте пропускали да се запишете в такъв курс, то тъкмо сега е подходящото време. Опитайте да посетите поне шест часа от този вид специализирани мероприятия. Предлагането, кой да ви подготви за раждането е толкова голямо, че често човек не знае, какво е най-подходящо индивидуално за него. Помолете свои приятелки с малки деца, акушерката или гинеколога ви да ви препоръчат нещо. Или погледнете в реклами или специализирани издания! Една добра идея, както винаги е да посетите курса за бременни, организиран в клиниката, избрана от вас за раждането, за да можете поне малко да опознаете мястото и персонала, който ще се грижи за вас.

Рождени хороскопи, предсказателни (месечни, за 6 месеца, за 1 година), бизнес хороскопи, партньорски хороскоп, отговор на въпрос, детска астрология, определяне подходящо име за дете, нумерология и цветоанализ. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Вероятно вече знаете дали ще имате момиченце или момченце и сте избрали любимите си имена. Ако все още не сте го направили, то все пак имате на разположение последните седмици до раждането, за да изберете най-хубавите имена за сина или дъщеря си. Навярно поне половината ви роднини и приятели също  с готовност ще дадат някои предложения.  Ние също можем да ви окажем подкрепа, съставили сме списък на най-често срещаните собствени имена на бебчета, чиито родители получават нашите книжки и подкрепа . А по отношение на фамилиите има определени задължителни правила.
Не се оставяйте все пак прекалено на външни влияния: Изборът на име за детето е много отговорна задача, на която вие като родители трябва да погледнете съвсем индивидуално.

Бебето

Малкото ви съкровище има еластична, розовичка кожа. Намиращият се отдолу слой мазнина може да регулира запазването на температурата след раждането и е един енергиен резерв за напрегнатия път към живота.
Направило ли ви е впечатление, че коремът ви понякога прави странни ритмични движения, сякаш тупти? Бебето ви има хълцавица, а това е нещо съвсем нормално. Вероятно твърде бързо е глътнало околоплодни води. Понякога трепването може да се види отвън дори през коремната стена.

Майката

Горната част на матката е достигнала до ребрата ви. Когато бебето се движи и рита, може да ви се стори доста болезнено. Повечето бременни по множество дребни оплаквания сега забелязват, че бременността е нещо съвсем сериозно: Задъхване, киселини, безсъние, болки от опънати сухожилия или нервни дразнения, може би подути крака  направо могат да ви изтощят. Страхът от раждането постепенно отстъпва място на нетърпението от приключването най-накрая тази фаза.

Таткото

Водите ли си бележки по време на курсът за бременни? Добре е да го правите, защото когато наближи раждането със сигурност ще ви бъде от полза.

Бременността в цифри:

30 седмица след първия ден на последния менструален цикъл
29 седмици + 1-7 дни (лекарско пресмятане)
28 седмица след оплождането
Диаметър на главичката на плода: около 74-86 mm
Тегло на плода: около 1400 g
Дължина на плода: около 38,5 cm

Календар на бременността - бременността по седмици