29weekсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Календар на бременността - бременността по седмици

Натрупванията на течност, така наречената едема, са доста чести през бременността, предполага се, че на следващата сутрин те вече са се разсеяли. Кръвното налягане също трябва да е в норма и да няма белтък в урината. През бременността тялото трябва да се справи с доста по-голям обем течност, част от която се натрупва в ръцете и краката след дългия ден. Често добър ефект се получава, при повдигане на краката високо, ако се раздвижва мускулатурата на прасците или силно се разтърсват ставите на ръцете. Специални чорапи за стягане на краката са необходими в случаи на разширени вени например. Дори компресиращите чорапи да са доста неприятни за носене, те са много подходящи за предотвратяване на тромбоза.

Рождени хороскопи, предсказателни (месечни, за 6 месеца, за 1 година), бизнес хороскопи, партньорски хороскоп, отговор на въпрос, детска астрология, определяне подходящо име за дете, нумерология и цветоанализ. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Бебето

Вероятно бебето ви вече има плътна косица, която след раждането разбира се ще падне. Белите дробове продължават да нарастват, а при едно преждевременно раждане детето би имало много добри шансове да оцелее. Но въпреки това преждевременно родените деца имат доста проблеми. И все пак една добре функционираща матка си остава най-добрия инкубатор. Затова преждевременните контракции  трябва да се задържат до колкото е възможно повече.

Майката

Сега все по-често забелязвате по ставите подуване поради натрупване на тъкани течности. Това става особено ясно, ако ходите на работа и се налага да стоите дълго време прави. Към вечерта краката ви се подуват и стават по-дебели, обувките ви отесняват и пръстенът на ръката ви не може да бъде свален. По ставите на ръцете подуването не се отразява толкова ясно, но понякога се притискат нерви, така че пръстите ви изтръпват, сърбят или дори болят. Често болките преминават по ръцете чак до раменете и могат да са доста неприятни. Този феномен се нарича "синдром на карпален тунел".
При прегледите ви се внимава особено за положението на детето и положението и функцията на плацентата. Ако детето е по-малко от колкото се очаква, съответно плацентата не функционира оптимално, тогава бременността се наблюдава целенасочено и раждането евентуално може да се проведе на по-ранен етап. Бебето все още е с дупето надолу, но това не означава, че то ще остане в тази поза: Повечето бебета се завъртат в рамките на следващите няколко седмици. И една частично разположена пред матката плацента (Placenta praevia) може до момента на раждането да освободи пътя!
Горният край на матката фундусът, сега е на около 10 cm над пъпа и лесно може да се напипа.

Таткото

Вашата бременна жена вероятно се оплаква от болка и тежест в гърба. Можете леко да я масажирате, но не прекалявайте. Има специфични точки от тялото, които не бива да се стимулират при бременност. Най-добре се обърнете към професионален масажист за бременни.

Бременността в цифри:

29 седмица след първия ден на последния менструален цикъл
28 седмици + 1 - 7 дни (лекарско пресмятане)
27 седмица след оплождането
Диаметър на главичката на плода: около 72-83 mm
Тегло на плода: около 1250 g
Дължина на плода: около 37 cm

Календар на бременността - бременността по седмици