28weekсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Календар на бременността - бременността по седмици

Добре дошли в третия триместър на бременността! Вероятно ще започнете да виждате лекаря си на всеки две седмици. Сега е времето да обсъдите с него възможните начини на раждане и обезболяване.
В матката е станало доста тясно. Сега детето няма много място за гимнастика и протягане. В много случаи главичката му е надолу. Бавно изчезва тънкият слой мека косица по главата на бебето. Вече се счита,че  сега детето е способно на живот.

Рождени хороскопи, предсказателни (месечни, за 6 месеца, за 1 година), бизнес хороскопи, партньорски хороскоп, отговор на въпрос, детска астрология, определяне подходящо име за дете, нумерология и цветоанализ. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Бебето

Растежът на белите дробове на вашето дете е напреднал доста. Има реален шанс за това, ако детето бъде родено през тази седмица, то да може да оцелее с малко подкрепа. Въпреки това при преждевременни контракции ви се дават не само медикаменти за прекратяването им, а вероятно ще ви се сложи и инжекция с кортизол. Кортизолът (или кортизонът) стимулира допълнително феталния растеж на белите дробове и така може да се избегне синдром на дихателната недостатъчност при детето след раждането.

Майката

Повечето бременни през последните три месеца имат понижена стойност на хемоглобин в кръвта, тоест има опасност от анемия. Това показва, че сега запасите от желязо в тялото ви са изразходени и трябва да приемате желязо под формата на таблетки, за да не се влоши снабдяването на детето с кислород.

Таткото

Възползвайте се от някоя от визитите при лекаря, за да се осведомите за всичко, което ви интересува във връзка с раждането.

Бременността в цифри:

28 седмица след първия ден на последния менструален цикъл
27 седмици + 1 - 7 дни (лекарско пресмятане)
26 седмица след оплождането: около 70-80 mm
Диаметър на главичката на плода: около 70-80 mm
Тегло на плода: около 1100 g
Дължина на плода: около 35,5 cm

Календар на бременността - бременността по седмици