17 gsсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Календар на бременността - бременността по седмици

Вече вероятно се питате дали ще е момченце или момиченце? Ако желаете, бихте могли да получите отговор на този въпрос още сега благодарение на видеозон. В този период на бременността при плод от мъжки пол пенисът вече се е оформил и се вижда доста ясно. Тестисите остават в коремната кухина и ще се появят малко преди края на бременността, а в много редки случаи - след раждането.
При момиченцата се вижда издаденият напред клитор, тъй като срамните устни все още не са напълно развити. На монитора на ехографския апарат клиторът дори прилича на малък пенис – една причина, поради която често се правят грешни преценки.
Редовните профилактични прегледи по време на бременността действат като успокоително. Много бременни биха желали, ако е възможно, всяка седмица да им се прави ехография. Разбира се, това не е необходимо. При бременност без усложнения двете предвидени и заплатени от НЗОК ехографии са напълно достатъчни.

Рождени хороскопи, предсказателни (месечни, за 6 месеца, за 1 година), бизнес хороскопи, партньорски хороскоп, отговор на въпрос, детска астрология, определяне подходящо име за дете, нумерология и цветоанализ. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

За съжаление, не всички бременности преминават без усложнения. Познати са рисковете при някои хронични заболявания на майката. Други усложнения настъпват едва с развиването на бременността, например кървене, слабост на маточната шийка, прееклампсия и преждевременни контракции. При профилактичните прегледи се взимат под внимание всички възможни проблеми и при необходимост трябва да бъдете насочена към специалист. По този начин ще се гарантира възможно най-доброто следене на бременността ви!

Бебето

Малкото ви детенце се чувства добре в околоплодната течност, както риба във вода. То е защитено от удари и същевременно е на топло. Това не означава обаче, че живее в тих свят. Пулсът на майката, шумовете от червата й, гласът й и всички външни шумове проникват в утробата и детето ги чува. Това го подготвя за живота след раждането. Ако слушате любимата си музика за успокоение или си тананикате нещо приятно, ще направите нещо хубаво не само за Вас, но и за Вашето бебе.
 
Детето ви започва бавно да изгражда проста имунна система, с помощта на която да може само да се предпазва от инфекции. Ръчичките и чувството за допир са развити толкова добре, че бебчо може да напипа пъпната връв и да я хване.

Майката

Макар, че вероятно в този период вече нямате талия, не е задължително коремчето ви да е оформено. Това е съвсем индивидуално и зависи преди всичко от структурата на тялото ви, както и дали карате първа бременност. Със сигурност ще мине още време, докато кожата на корема се изпъне изцяло върху матката. Все още можете да се наслаждавате на своята подвижност. Не забравяйте обаче да използвате нужната козметика, която да предотврати появата на неприятните белези от опъването на кожата, така наречените стрии. Когато стриите се появят, ще е твърде късно за козметика!
Възможно е бременните с по-тъмен цвят на кожата да забележат промени в пигментацията. На места кожата може да изглежда по-тъмна, да имате петна, а от пъпа надолу да тръгва странна тъмна линия. Внимавайте с излагането на слънце. Не е препоръчително и да посещавате солариум. Възможно е по кожата ви да се появят тъмни петна, които не винаги се заличават след края на бременността.
Ако това не е първата ви бременност, може още в тази седмица да усетите движенията на детето. Това е особено вълнуващо за вас.  Тези движения могат да се опишат като „пукане на сапунени мехури“, „докосване от крило на пеперуда“ или нещо подобно. Някои жени ги усещат просто като леки движения на червата. Ако предстои да родите първата си рожба, може да са необходими още няколко седмици, за да усетите първите движения на бебето.
 
Таткото

Може би вие и партньорката ви вече се питате дали ще можете да се справите с всички предстоящи промени в съвместния ви живот. Разбира се, че ще се справите! От друга страна, малко упражнения няма да навредят. Помолете някои приятели с малко бебе да ви го поверят за няколко часа. Това ще им даде възможност да си отдъхнат, да отидат на кино или спокойно да се поразходят из града. В същото време вие ще можете да добиете малко практика за бъдещата си роля на родители.

Бременността в цифри:

17 седмица след първия ден на последния менструален цикъл
16 седмици + 1 - 7 дни (лекарско пресмятане)
15 седмица след оплождането
Диаметър на главичката на плода: около 3,9 см
Тегло на плода: около 135 г

Календар на бременността - бременността по седмици