37weekсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

В някои страни приемат, че акупунктурата при раждането може да облекчи родилните болки, като тази форма на китайската медицина се прилага и при подготовката за раждането. Извършва се от специално обучени специалисти - лекари или акушери.

Прочети още...

38weekсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Раждането във вода, въпреки че е популярно в редица страни, у нас все още не е много разпространено в родилните клиники. Ако ви звучи привлекателно — съветваме ви да потърсите допълнително информация за предимствата и недостатъците на раждането във вода.

Прочети още...

39weekсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Ако сте посещавали училище за бременни или специализиран курс за подготовка за раждането ви, навярно сте запознати с различните методи на естествените болкоуспокояващи, например масаж, дихателни упражнения и такива за успокояване, акупунктура, движение на тялото, топлата вода под формата на вана или топъл душ, хомеопатия,  ароматерапия и още много други. И медицинските възможности за облекчаване на болките, аналгезията и анестезията също са били обсъдени. Което и да решите, че е подходящо за вас, помислете за това, че вие сами решавате и винаги можете да промените решението си!

Прочети още...

40списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Сега, когато сте в 40 гестационна седмица вече не остава много време до големия ден! Готов ли е вече багажът ви за престоя в родилното отделение?

Прочети още...

41-42списание Палитра стил - PalitraStyle.com

В 41 - 42 гестационна седмица очакването на бебето става все по-трудно... Имате усещането, че бременността ви изобщо никога няма да приключи и ще хванете за гушата всеки, който ви пита за това. Но помислете за факта, че около 10 % от всички бременности продължават до две седмици след термина – в повечето случаи поради грешно изчисление на датата на термина.

Прочети още...