mama 1списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Сигурно вече сте взели решение за това, къде желаете да родите, а при избора си сте разгледали доста родилни клиники и домове, чули сте мненията на роднини и приятели.

Прочети още...

28weekсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Добре дошли в третия триместър на бременността! Вероятно ще започнете да виждате лекаря си на всеки две седмици. Сега е времето да обсъдите с него възможните начини на раждане и обезболяване.

Прочети още...

29weekсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Натрупванията на течност, така наречената едема, са доста чести през бременността, предполага се, че на следващата сутрин те вече са се разсеяли. Кръвното налягане също трябва да е в норма и да няма белтък в урината. През бременността тялото трябва да се справи с доста по-голям обем течност, част от която се натрупва в ръцете и краката след дългия ден.

Прочети още...

30weekсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Идеално би било да посещавате подготвителен родилен курс, при това колкото ви е възможно  максимално повече часове от него. Ако по някакви причини все още сте пропускали да се запишете в такъв курс, то тъкмо сега е подходящото време. Опитайте да посетите поне шест часа от този вид специализирани мероприятия.

Прочети още...

31gest.weekсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Пъпната връв се състои от три кръвоносни съда (две артерии и една вена), които посредством пихтиеста обвивка се предпазват от налягане и прегъване. И все пак понякога може да се стигне до ситуации на спешни случаи, ако по време на раждането се получи здрав възел.

Прочети още...