bremenniсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Деветте месеца са изключителен период в живота на жената и мъжа.  Какво се случва с майката, как се развива бебето, как се чувства таткото - всичко за бременността.

Календар на бременността - бременността по седмици

Прочети още...

week 3списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Прието е бременността да се изчислява в гестационни седмици. Реално жената забременява в третата гестационна седмица. Първата гестационна седмица започва с първия ден на менструалното кървене, а в края на втората гестационна седмица настъпва овулацията – отделянето на яйцеклетката.

Прочети още...

списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Неусетно за вас вашето бебе се настанява. При зародишния мехур се различават две части - външен трофобласт и вътрешен ембриобласт. Вътрешната част ще образува ембриона и ембрионалната мембрана с околоплодните води, а от другата част ще се образува плацентата.

Прочети още...

списание Палитра стил - PalitraStyle.com

В пета гестационна седмица в ембрионът започва развитието на всички големи вътрешни органи, на костите, мускулите, кръвоносните съдове и кръвта. На 22 ден от живота на ембриона новообразуваните клетки на сърцето се събират.

Прочети още...

week 6списание Палитра стил - PalitraStyle.com

В началото на шеста гестационна седмица на бременността развитието на ембриона навлиза в решаващ етап. Прокървяванията в ранния стадий на бременността не са рядко явление и в повечето случаи са безобидни, появяващи се преди всичко около момента на вгнездяването на зародиша в лигавицата на матката.

Прочети още...