41-42списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Ако не сте от хората, които робуват на предразсъдъци, можете да набавите необходимите неща за първите дни на бебето, преди още то да се е родило. В другия случай, можете да поверите осигуряване им на таткото, бабите и т.н.

Дрешки за бебето

Памучните ританки и камизолки ще са основните дрешки на бебето. Като за начало – три чифта ще са ви достатъчни. Боди с дълъг ръкав – три бр. Гащеризончета за спане и гащеризончета (или комплекти) за навън ще са ви необходими по два - три броя от вид.  Бебето ви ще има нужда и от четири - пет чифта чорапки. Някои бебета се раждат с дълги нокти. Като се има предвид, че в началото движенията им са некоординирани, те могат да си драскат личицата. Затова, ако прецените, можете да вземете два чифта ръкавички за новородено. Не забравяйте и лигавничета – като за начало поне два броя.

Памперси

Осигурете достатъчно количество пелените за еднократна употреба за новородени. В добавка ще са ви необходими и бебешки мокри кърпички.

За банята на бебето

Най-необходимото за къпането на бебето е бебешката ваничка. Изберете я така, че да ви дава необходимия комфорт и безопасност. Някои ванички са оборудвани с термоментър за вода. Ако вашата не е такава, то ще е необходимо да си вземете допълнително. За след банята ще имате нужда от мека хавлийка за подсушаване на бебето. Добре е да си осигурите два броя хавлийки.

Бебешка козметика

Козметичният арсенал за бебето никак не е малък. Започнете с най-необходимото:шампоан за коса и тяло , бебешко олио или лосион, крем против подсичане.

Козметични аксесоари за бебето

Ножичка и нокторезачка, гребенче и четка за коса, аспиратор за носле – това са необходимите ви „инструменти” за поддържане на добър външен вид на бебето.

За храненето на бебето

Вероятно ще кърмите своето дете, поне в първите седмици. Но ако все пак нещо се обърка или за ваше спокойствие, осигурете си кутия адаптирано мляко, което винаги да ви е под ръка. Ще са необходими и шишета за вашето бебе – обикновено два броя малки и две големи ще са напълно достатъчни. Ако сте решили да успокоявате своето бебе със залъгалки, осигурете поне два броя. Четката за почистване на шишета и биберони също би ви била много полезна.

Още по темата: