sleeping baby

Палитра стил - PalitraStyle.com

Мисия да научим бебето да спи: Приспиването (продължение)

За да заспи, бебето трябва да е нахранено, чисто, температурата в стаята да е приятна, а обстановката  - предразполагаща. Най-важното, обаче е да научим бебето да се успокоява.

Ако искате спокойно бебе, вие трябва да сте спокойна мама

Подготовката за тази мисия – Да научим бебето да спи, трябва да започне още докато детето е в утробата ви. Да, отново е на мода темата за пренаталното възпитание. Като начало е нужно е сама вие да правите всичко възможно да се чувствате добре.

Релаксирайте

Опитвайте се да се отпускате всеки ден за около 30-40 минути. Най-добре е това да се случва сутрин, веднага след като сте се събудили или вечер – преди да заспите. Може да си пуснете тиха, приятна музика, която ще ви помогне да се откъснете от всекидневните грижи, да останете сама със себе си и да се вслушате в себе си.

Визуализирайте

Представяйте си вашето бебе и му изпращайте положителни мисли и любов.

Йога за бременни

Ако посещавате курс по йога за бременни, там също ще ви покажат някои техники за отпускане.

Общувайте с вашето бебе

Физическата връзка между вас и бебето е неоспорима. Постарайте се да изградите с вашето детенце и духовна връзка. Това става като общувате с него чрез мисли и глас.

Пейте на вашето бебе

Изберете някоя по-бавна и нежна песен, която ви харесва. Пейте я на бебето, когато ви се прииска. Можете, също така да си тананикате само мелодията й. Със сигурност ще усетите, дали тя се харесва и на бебчо, по неговата реакция.

Четете приказки на вашето бебе

Четете приказки на глас. Несъмнено, имате няколко любими приказки, които можете да четете или разказвате на бебето. Ако пък речта е мерена (в рими), то със сигурност ще запомни ритъма.

Слушайте класическа музика, заедно с вашето бебе

Не е тайна, че бебетата обичат Моцарт. Много гинеколози са уверени, че класическата музика помага за развитието на мозъка.

Говорете на вашето бебе

Дори да ви звучи странно, говорете на глас с вашето бебе. Бъдете сигурна, че то чува вашия глас и свиква с интонацията и звука му.

Когато бебето вече е на бял свят

Когато вашето бебе премине през дверите на живота, то попада в един нов, непознат свят. И в тази необикновена за него среда, вие ще имате отработени инструменти, познати и на двама ви, с чиято помощ то ще се успокоява.

Още по темата: